Dokumentumok

Adó- és bankszámlaszám Bírósági nyilvántartási adataink Együttműködési Megállapodás a Kamarával Gazdálkodási Szabályzat Székhely változás Szervezeti és Működési Szabályzat Tagfelvételi kérelem

Aktuális információk

Szerettel várunk mindenkit Az ifjúság hazafias és általános honvédelmi, rendvédelmi nevelése, előképzése című rendezvényünkre 2022.08.26. 11.00 órakor.
Helyszín: Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, 1211 Budapest Tanműhely köz 7.
Célja: A témában érintett iskolaigazgatók, felelősök tájékoztatása, találkozása.
Tovább az esemény leírásához »

 

16 évesek lettünk, a nagykorúság küszöbén, megváltozott a logónk, és hamarosan megváltozik a weboldalunk is. A kor kihívásainak megfelelve szervezetünk jelentősen átalakult. A kezdeti bukdácsolásokhoz képest próbálunk megfelelni a kor kihívásainak. Próbálunk még több helyszínen, és még nagyobb megjelenéssel segíteni a fiatalok pályaorientációját. Az elnökségünk összetétele minimálisan változott. Új főtitkár fiatalos szemlélettel fogja össze a feladatokat.

Társadalmi elnök: dr-univ Komáromi István
dr.Györki Géza Ph.D. - ügyvezető elnök
Rab Sándor - általános alelnök
Miskolczi Attila - sport alelnök
Harsányi László - katonai alelnök
dr. Jávor Ervin - jogi igazgató
dr. Kovács Sándor egyetemi docens - képzési igazgató
Bóné Zoltán - nemzetközi kapcsolati igazgató
Dr Zöllei Zoltán - elméleti képzési igazgató
Pál József - ellenőrzési igazgató
Madaras Ádám - kommunikációs igazgató

Friss híreink

Haderőtervezők fegyvernemi napja állománygyűlés

2021.10.11

A haderőtervezők fegyvernemi napja alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlést a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség szeptember elsején, szerdán, Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

Bővebben »

Meghalt Dr. Kriza Ákos

2021.01.24

Megrendülve tudatjuk, hogy hosszan tartó betegség után 2021.01.18.-án elvesztettük Dr. Kriza Ákos volt miskolci polgármester tagtársunkat.

Bővebben »

IPA családi nap

2017.05.10

A Nemzetközi Rendőrszövetség Magyar szekció Heves Megyei Szervezete és a Rendészeti Kiképzők Szövetsége szervezésében IPA családi napot szervez 2017. május 13-án 10-18 óráig.

Bővebben »

Tiszteletbeli Elnöki előszó

Az 1990-es évek elején Pest megyei főkapitányként gondoltam, hogy a több diplomám mellé elvégzem a Rendőrtiszti Főiskolán a Közbiztonsági Szakot is, hogy ne legyek féloldalas a rendészeti ismereteimben, ne csak a felderítő, operatív és szervezési munkában, hanem az „utcai egyenruhásban” is képzett legyek.

Ennek később az lett az eredménye, hogy tanulás közben összeírtam, melyek azok az ismeretek, amelyeket talán előképzésként már más iskolákban is lehetne oktatni. Megkerestem a méltán világhírű Gödöllői Egyetem vezetését, hogy akkreditáltassunk egy teljesen új szakot, a humán erőforrás menedzserit belügyi szakiránnyal. Az egyetem professzorai azonnal partnerek lettek, de a rendőri oktatásban dolgozók féltek, hogy el akarom venni a kenyerüket. Nem volt egyszerű csata az akkreditálási eljárás során megértetni, hogy nem másról, mint a hatékonyság javításáról van szó. Hiszen az RTF jobban foglalkozhat a privilegizált szakmai ismeretekkel (pl. csapatszolgálat, nyomozástan, felderítés stb.), ha már más témákban előképzésben részesülnek a jelentkezők. A professzorokkal együtt úgy gondoltuk, hogy például ügyvitel-szervezési, ifjúságvédelmi, büntetőjogi, pszichológiai, kriminológiai, kommunikációs, emberi jogi, számítástechnikai, vezetési vagy egyéb ismereteket „civil” helyen is lehet szerezni. Olyan ez, mint a nyelvoktatás: a rendészeti iskolákban nem az alap der, die, das-t kell oktatni, hanem már a rendőri intézkedéseket!

Bővebben